Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2405 of /home/maroliict/domains/maroli-ict.nl/public_html/includes/menu.inc).

SBS opties na vervallen SBS

'SBS scenario' voor Windows Server 2012

Zoals u wellicht weet, is met het verschijnen van Windows Server 2012 de Small Business Server variant, met daarin Microsoft Exchange, verdwenen. Om een SBS-server gelijke omgeving te verkrijgen zijn er nu drie scenario’s mogelijk:

Scenario 1: Windows Server 2012 Essentials + Office 365-abonnement.
Dit is de meest aantrekkelijke alles-in-één-aanbieding voor kleinere bedrijven (tot 25 werknemers, inclusief user-CALs) met beperkte IT-expertise, waarbij virtualisatie niet gewenst is. Deze server is vooraf geconfigureerd met handige functies als remote web access, client computer backup en beheer vanuit één dashboard.

Scenario 2: Windows Server 2012 Standard + Office 365-abonnement.
Hierin zijn alle functies voor Windows Server beschikbaar, met beperkte virtualisatie (inclusief twee virtuele exemplaren per licentie). Uw organisatie kan profiteren van het gebruik van alle extra’s van Essentials in een virtuele machine.

Scenario 3: Windows Server 2012 Standard + Exchange Server 2013.
De doelgroep van dit scenario zijn bedrijven met een wat groter IT-budget en de wens naar flexibiliteit van een aangepaste oplossing. Alle voordelen uit scenario’s 1 en 2 met een on-premises Exchange Server voor maximale aanpassings- en integratiemogelijkheden met lokale bedrijfsspecifieke toepassingen.

De laatste twee scenario’s zijn weliswaar nieuw voor Windows Server 2012 Essentials, maar de mogelijkheid is al enige tijd geïntegreerd in de Windows Server productlijn. De Windows Server 2012 Standard en Datacenter downgrade rechten (soms ‘down edition' rechten genoemd) zijn nu ook opgenomen in de Windows Server 2012 Essentials. Bij aankoop van een Windows Server Standard licentie kunt u ervoor kiezen om Essentials te installeren op uw tweede virtuele machine, zonder Essentials separaat aan te schaffen. Onthoud hierbij dat de Standard licentie nu virtuele gebruiksrechten heeft tot maximaal twee virtuele machines. Zo draait u op de primaire virtuele machine de Small Business server en is de secundaire virtuele machine beschikbaar voor aanvullende taken als Exchange Server, SQL Server, Remote Desktop Services, SharePoint en Windows Server Update Services (WSUS).