Error message

  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2405 of /home/maroliict/domains/maroli-ict.nl/public_html/includes/menu.inc).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (line 394 of /home/maroliict/domains/maroli-ict.nl/public_html/includes/common.inc).

Netwerken

Netwerken, ADSL, SDSL en VPN

Uw computers zijn gekoppeld middels een kabel en een kastje om samen bijvoorbeeld het internet te delen, te kunnen printen op een gezamelijke printer of naar een gezamelijke disk toe te schrijven.

Om de bovenstaande situatie mogelijk te maken zijn de volgende onderdelen noodzakelijk:

  • Netwerkkaart in uw PC, printer of server
  • Netwerkkabels welke in de netwerkkaarten gestoken worden
  • Switch om meerdere netwerkkabels bij elkaar te brenge en er een netwerk van te maken
  • Router om gezamelijk internet te kunnen gebruiken

Al die onderdelen moeten beheerd worden. Zonder goed beheer slipt een router of een (un)managed Switch vol. De tooling welke wij gebruiken houdt al deze onderdelen in de gaten en meldt ons direct als er iets mis is.

Om uw netwerk op het internet aan te sluiten, is naast een router ook een Internet verbinding noodzakelijk. Daarvan zijn dit de meest voorkomende:

  • ADSL/VDSL: Asynchrone data subscriber lijn. Deze lijn kenmerkt zich door een hoge snelheid naar uw netwerk toe en een lage terug naar het internet. Dat houdt in dat uw vraag aan het internet voor het ophalen van een pagina ("ik wil graag de pagina NU.NL zien", welke relatief klein is) langzaam gaat, maar het binnenhalen van die pagina sneller. Snelheid bij ADSLis tot 20mb downloadsnelheid, VDSL gaat verder.
  • SDSL: Synchrone data Subsriber lijn. Deze lijn heeft een gelijke up- en download snelheid. Snelheid is maximaal 1,5mbps
  • Kabel: Dit is een breedband verbinding (hogere snelheden als ADSL/VDSL, wel dezelfde opbouw.
  • Glasvezel: Breedband verbinding met vele mogelijkheden. Vaak worden hier triple diensten op aangeboden. Veel aanbieders bieden dit aan met 10/10, 50/50, 100/100 of 200/200 mb. Echter de limiet ligt rond de 10gbps op dit moment.

Wij zijn in staat om al deze internetverbindingen bij u te leveren, aan te leggen en aan te sluiten op uw netwerk. Maroli ICT is installatiepartner voor Guidion (XS4All, Telfort, Online) en heeft samen met Digiflex een samenwerkingsverband voor het installeren van Glasvezel in Wijchen en omgeving.

Door het gebruiken van Internet is het mogelijk om meerdere lokaties op elkaar aan te sluiten. Dat wordt een lan-lan verbinding genoemd. Deze verbindingen zijn encrypted en uw data is veilig over deze verbindingen heen.

Daarnaast maakt het koppelen van uw netwerk aan het internet het ook mogelijk dat u bijvoorbeeld medewerkers kunt faciliteren om thuis te werken. Een VPN server is een onderdeel welke we regelmatig implementeren op zowel uw server of op uw router. Beide is geen probleem.

Met de komst van Smartphone's is het ook mogelijk om live uw mail op uw telefoon te ontvangen, uw agenda te bekijken en te wijzigen. Daarmee ziet men op kantoor direct de wijzigingen.

Voor al deze mogelijkheden bent u bij Maroli ICT aan het goede adres.